"Met kennis van het verleden is het zicht op de toekomst vele malen groter"

Wat we eten, met wie we eten en waar we eten heeft alles te maken met de wereld om ons heen. Zelfs de vraag hoe we koken en de smaken op ons bord worden er door beinvloed. Dat besef is bepalend voor mijn werk als onderzoeker.

Al meer dan twintig jaar volg ik trends in de (thuis)keuken. De basis voor mijn ideeën komt voort uit mijn werk voor het vrouwenblad Libelle en het kookblad TIP, het eerste tijdschrift over eten in ons land. Als culinair journalist en kookboekenschrijver was ik betrokken bij de opzet van AllerHande, het huisblad van Albert Heijn, en het huismagazine van supermarktketen C1000. Ik ben hoofdredacteur van Smaakmakend, het tijdschrift over biologisch eten, en ik heb meer dan veertig kookboeken geproduceerd, waaronder voor klanten als Ikea, Albert Heijn en C1000. 

Als trendonderzoeker en food watcher onderscheid ik blijvende trends van hypes, en betekenisvolle initiatieven van gebakken lucht. Vanuit mijn passie voor voeding en voedsel, behandel ik onderwerpen die er toe doen. En beantwoord ik uw vragen. Over vlees, groenten en zuivel, do’s and do not’s in de keuken en mooie recepten. Kritisch en creatief. 
Om zaken in beweging te krijgen moet je rebels zijn. Dat ben ik af en toe. In het belang van de wereld, en lekker en beter eten. Haalbaarheid is in mijn werk een basisprincipe. Alleen in dat geval weet ik dat u met mijn advies aan de slag kunt. Ook hoe en wat mensen eten, met wie en wanneer. Ik vind het een uitdaging om u te adviseren bij het maken van die keuzes. 

Culturele, psychologische en sociale invloeden op ons eten maak ik inzichtelijk. Dat begint met het herontdekken van smaak. Welke sterke emoties kan de herinnering aan een friszoete appel of een delicate risotto oproepen. Aan de hand van praktische tips en onverwachte recepten, laat ik u ontdekken wat lekker is. En leer u smaak anders waarderen. Dat leidt tot verrassende inzichten, bijvoorbeeld over hoe je met smaak overgewicht kunt bestrijden.